K1026

Kategorija: Seosko imanje

Vrsta oglasa: prodaja
Regija: središnja Istra
Mjesto ili naselje: Lupoglav

Opis nekretnine:

Imanje smješteno na brežuljcima u središnjoj Istri, između Boruta, Huma i Lupoglava. Površine je 83.294 m2 prema kupoprodajnom ugovoru iz 80-tih godina prošlog stoljeća. Zemljište je podjeljeno u 31 parcelu međusobno povezanu u jedinstvenu prirodnu cijelinu. Parcele čine građevinsko zemljište, šume, vinogradi, oranice, pašnjaci i livade. Imanje je obraslo šumom.

 

Imanje je podjeljeno bijelim putem na dvije općine, općinu Hum  i općinu Lesišćina. Kuće su smještene u sredini imanja na vrhu brijega, a zemljište se stepenasto spušta prema dnu brijega. Ispod imanja prolazi željeznička pruga i tunel. Kuće su građene u istarskom stilu od kamenih blokova. Prema nekim podacima kuće su stare preko 200 godina. Veća kuća je obnavljana 1987. g. i pogodna je za stanovanje, cca. stambene površine 160 m2. Na imanju se nalaze struja i telefon, a voda u kuću se doprema iz velike lokve. Na imanju postoji izvor sa vodom i to rijeke Pazinčice.

 

Imanje je pogodno za vinogradarstvo, maslinarstvo, lov ili kao privatna rezidencija ljudi željnih mira i tišine.

 

Do imanja vodi asfaltirana cesta koja se spaja na istarski ipsilon. Kilometar prije imanja asfaltirana cesta prelazi u bijeli put koji je nasut i pogodan za prolaz svih vrsta vozila pa i luksuznih. Brzom cestom do Opatije i Rijeke stiže se za 25 minuta, a do ostalih istarskih gradova na obali za cca 45 minuta.

 

Imanje je u vlasništvu osoba suglasnih sa njegovom prodajom i prodaje se samo u cijelosti.

 


CIJENA:
450.000 €

 

 

Fotogalerija: